A Classic Beauty

Photographer: Avodah Photo + Cinema

 

The vision was clear from the beginning; take timeless traditional style and add the conveniences of modern living and great indoor/outdoor flow.

This classic 267sqm beauty now sits on a well-appointed Manawatu section, specifically set aside to build this magic family home.

The exterior is encased in classic timber weatherboards, sills, facings, handcrafted mouldings, and a timeless colour scheme that sits perfectly amongst the beautiful landscaping.

The clever layout features a custom-designed, open-plan kitchen in the heart of the home, complete with an Aga oven, scullery, and stone benchtops. A designated dining area and two lounges ensure there is plenty of living space. A separate bathroom, three bedrooms, and a master wing with a walk-in wardrobe and ensuite complete the interior footprint.

The entry to this home invites you to walk between the gable rooflines and leads you to a grand front door. Inside, handmade timber paneling wraps the hallway walls, which complements the natural timber flooring. The Burlington tapware, elegant décor, and stunning design choices are the perfect finishing touches to this beautiful new home.

 

See more by

Related articles

The Cliffs House

This modern home is nestled at the top of a cliff on a steep section with an amazing panoramic vista overlooking Tasman Bay.

Hoddy Road House

Photographer: Jason Mann   Perched atop the ridgeline over the Waimea Inlet, this entertainer’s residence enjoys all day sun and panoramic views. The brief was for a house with maximum views, that also maintained a sense of privacy. The use of natural timbers in the

Falcon Brae

Photographer: Jason Mann   Falcon Brae Villa is the result of a vision to create a luxury villa in the surroundings of the breath-taking environment of the Motueka Valley. The ‘falcon’ of the name is expressed in the curved falcon-wing roofs which are a defining

Honeymoon Bay Bach

Photographer: Jason Mann   Set within a steep-sided, bush-clad gully on the edge of the Abel Tasman National Park, the building site for this bach, which has replaced the original dwelling, was a 40 sqm platform cut into the foot of the northwest side of