McIntyre Lane

Photographer: Avodah Photo + Cinema

 

The owner of this unique home had a clear vision of incorporating his hill country-farming heritage and creating a modern yet rustic home!

On a private section and designed to capture the surrounding views, this new home is perfectly positioned onsite to enjoy both sunsets and the rolling Manawatu landscape.

The impressive exterior and large feature pillars are wrapped with specialized plaster systems and inserts of cedar vertical cladding really make this combination stand out. The handcrafted cedar garage doors blend into the design of the house.

Back inside this home is a macrocarpa masterpiece. From the pitched ceiling in the living/dining area, skirtings, and architraves to the custom-made doors and joinery this home has a rich smell of hand-milled and run macrocarpa detailing, accompanied by carefully selected fittings and fixtures to complement each other.

The layout is spacious and well thought out with three bedrooms, a study, two bathrooms, laundry, entry, and open plan kitchen, dining, and living areas.

Inviting outdoor spaces unfold from the living areas and master bedroom to cater for alfresco entertaining in all kinds of weather.

See more by

Related articles

The Cliffs House

This modern home is nestled at the top of a cliff on a steep section with an amazing panoramic vista overlooking Tasman Bay.

Hoddy Road House

Photographer: Jason Mann   Perched atop the ridgeline over the Waimea Inlet, this entertainer’s residence enjoys all day sun and panoramic views. The brief was for a house with maximum views, that also maintained a sense of privacy. The use of natural timbers in the

Falcon Brae

Photographer: Jason Mann   Falcon Brae Villa is the result of a vision to create a luxury villa in the surroundings of the breath-taking environment of the Motueka Valley. The ‘falcon’ of the name is expressed in the curved falcon-wing roofs which are a defining

Honeymoon Bay Bach

Photographer: Jason Mann   Set within a steep-sided, bush-clad gully on the edge of the Abel Tasman National Park, the building site for this bach, which has replaced the original dwelling, was a 40 sqm platform cut into the foot of the northwest side of