Pegasus House

Photographer: Stephen Goodenough

 

A small house on a golf course by a stream.

This house consists of three cedar boxes anchored by a long concrete wall, all separated by large glass windows that afford different vistas out into the landscape. Large glazed sliding doors that recess back into the structure allow access out to courtyards that provide sunny sheltered outdoor living areas that can be selected depending upon the sun and wind direction.

Location: Waimakariri, New Zealand
Builder: Nick Griffin Builder Ltd
Engineer: Engco Consulting Engineers

See more by

Related articles

Lake Pupuke House

“Slid into a tight suburban site, this house, approached through a restricted and somewhat unpromising entry sequence, expands from the front door into a series of most agreeable domestic spaces. A free plan connects a series of carefully modelled rooms to the view and the

Waitamariki House

A house on a prominent hill is sunk into the ground with stone retaining walls. Services are underground with a grass roof. Living areas are nestled into the slope in copper-roofed pavilions that open out to the view. Awards: Auckland Architecture Award (Housing) 2015

Parnell House

“It may be luxurious, eclectic, even glitzy, but there is no duplicity or deceit. Only an overriding confidence, clarity and openness of spirit…..a house whose airy opulence combines purity with luxury – cool surface, clean detailing and an abundance of pure, unadulterated space – in