How a Waiheke Island bathroom was designed to feel like a luxurious hotel

With a luxurious combination of intricately placed tiles, moody colours and brass detailing, the bathroom in this Waiheke Island home is epitome of style

The overview

Project
‘Lantern House’ bathroom

Architect
Herbst Architects

Location
Onetangi, Waiheke Island

Brief
Create an elegant, intimate bathroom that takes advantage of the sea view.

How a Waiheke Island bathroom was designed to feel like a luxurious hotel

When it came to designing their house at Onetangi on Waiheke Island, Andrew Glenn and Jonathan Rutherfurd Best took inspiration from bathrooms in hotels by architect Kerry Hill. We wanted to recreate that peaceful serenity in our home,” says Glen. “We often travel to Bali and wanted a feeling of intimate luxury, to create an oasis.”

What was the biggest challenge with this bathroom?
Andrew Glenn: Getting the layout right as we wanted an enclosed toilet. The Crittal screen was an amendment which we all agree was fantastic.

The sea view from the bath must be stunning.
It certainly is, and the bird life is also incredible, so we are doubly blessed.

How have you dealt with storage?
The medicine cabinet can store so much and we love that it’s hidden. We also have plenty of storage in all the wardrobes and walk-in wardrobe.

[gallery_link num_photos=”9″ media=”http://www.homestolove.co.nz/wp-content/uploads/2018/04/Waiheke9.jpg” link=”/inside-homes/home-of-the-year/waiheke-holiday-home-herbst-architects” title=”See more of this home here”]

Get the Look

Medicine cabinet: Restoration Hardware.
Shower and WC enclosure: Crittal Arnold.
Tapware: Astra Walker.
Tiles: Artedomus.

Words by: Simon Farrell-Green. Photography by: Jackie Meiring.

[related_articles post1=”81050″ post2=”80632″]

Related articles

Natural clarity

Designed to merge into its coastal environs, this island home utilises board and batten cedar cladding to create a gentle visual rhythm that moves gracefully between indoors and out.

Al fresco connection

Utilising the existing design language of a mid-century modern home in Remuera, Johnston Architects and Bespoke Interior Design set about redesigning a pool house and creating an outdoor room, resulting in a trio of interconnected areas spanning indoors and out.

Angle grinder

During a visit to Waiheke a decade or so ago, an architect was struck by a simple, refined sculpture and the way that its ad hoc form, created from a roll of corrugated iron, twisted down a hillside, creating and enclosing spaces.

A minimalist Herne Bay ‘city base’

On a prominent street corner in Grey Lynn bordering the heritage zone, this rectilinear addition presents a new and mostly closed face — a bold architectural statement that gives way to refined interior spaces.