R + G

An extensive renovation both to the exterior and interior leaving little impression of the previous house except the roofline. The interior necessitated an entire reconfiguration of the floor plan including stairs allowing the building’s location to maximise its extensive vistas, a huge asset  it had previously failed to utilise fully.

Emphasising the interior ceiling lines enabled the space to become a collection of dynamic spaces both voluminous and,  in contrast, intimate allowing the home to offer numerous living experiences within a moderate floor plan.

A unified timber exterior enhances the form of the original roof lines while within the interior palettes of colour define different spatial zones.  Materials within have been selected for longevity and timelessness.

See more by

Related articles

The Cliffs House

This modern home is nestled at the top of a cliff on a steep section with an amazing panoramic vista overlooking Tasman Bay.

Hoddy Road House

Photographer: Jason Mann   Perched atop the ridgeline over the Waimea Inlet, this entertainer’s residence enjoys all day sun and panoramic views. The brief was for a house with maximum views, that also maintained a sense of privacy. The use of natural timbers in the

Falcon Brae

Photographer: Jason Mann   Falcon Brae Villa is the result of a vision to create a luxury villa in the surroundings of the breath-taking environment of the Motueka Valley. The ‘falcon’ of the name is expressed in the curved falcon-wing roofs which are a defining

Honeymoon Bay Bach

Photographer: Jason Mann   Set within a steep-sided, bush-clad gully on the edge of the Abel Tasman National Park, the building site for this bach, which has replaced the original dwelling, was a 40 sqm platform cut into the foot of the northwest side of